info@expedition-philippines.com | +63 (0)9064591737

 • 1
 • 2
 • Home
 • Reizen
 • Visayas en Palawan

Visayas en Palawan - 21 daagse privé reis


HOOGTEPUNTEN | DAGSCHEMAREISPROGRAMMA | ACCOMMODATIES | PRIJS | INBEGREPEN | REISVOORSTEL AANVRAGEN

Hoogtepunten

1. Snorkelen met zeeschildpadden en kleurrijk visjes bij Apo Island
2. Plonzen bij Cambugahay Falls op het mysterieuze Siquijor
3. Chocolate Hills en Tarsier sanctuary op Bohol
4. Een wonderlijke reis door de Underground river bij Sabang
5. Bacuit Bay bij El Nido met paradijselijk eilanden

Dagschema

1: Vertrek Amsterdam 2: Aankomst Manilla 3: Dauin, Dumaguete
4: Apo Island 5: Dauin, Dumaguete 6: Siquijor 7: Siquijor 8: Siquijor
9: Loboc River, Bohol 10: Chocolate Hills 11: Panglao, Bohol 
12: Panglao, Bohol 13: Sabang, Palawan 14: Underground River 
15: El Nido 16: Bacuit Archipel 17: El Nido 18: El Nido 19: Manilla 20: Vertrek Manilla 21: Aankomst thuis

Routekaart


Reisprogramma

 • Dag 1: Vertrek thuis

  Je reis gaat beginnen!

 • Dag 2: Aankomst in Manilla

  Aankomst in Manilla. Hier word je opgewacht door onze partner die de meet en greet zal verzorgen. Daarna volgt een transfer naar je hotel. De rest van de dag is vrij ter besteding. Overnachting in het Dusit Thani Hotel. Inclusief ontbijt.

 • Dag 3: Dauin, Dumaguete

  Vandaag word je bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis naar Dumaguete. Bij aankomst word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt. De rest van de dag is vrij ter besteding. Overnachting in het Bahura Beach Resort & Spa. Inclusief ontbijt.

 • Dag 4: Apo Island

  Ontdek de onderwaterwereld bij Apo Island. Één van de mooiste plekken in de Filipijnen om te snorkelen, dankzij de lokale bevolking die het rif beschermt. Na een rit van 45 minuten arriveer je in Malatapay, het vertrekpunt voor de banka boot naar Apo Island. De schipper vaart je naar Turtle Point, waar je met zeeschildpadden kunt zwemmen. Ook vind je hier een prachtig koraalrif dat een thuis is voor honderden tropische vissoorten. Na de lunch op het eiland kun je relaxen aan het strand, opnieuw gaan snorkelen of de Habagat trail bewandelen. Na een trekking van ongeveer 30 minuten word je beloond met een prachtig uitzicht over de kustlijn en het beschermde koraalrif. Overnachting in het Bahura Beach Resort & Spa. Inclusief ontbijt.

 • Dag 5: Dauin, Dumaguete

  Deze dag is vrij ter besteding. Bezoek het bergdorpje Valencia met mooie watervallen en een warmwaterbron. Of maak een boottocht en ga dolfijnen spotten in de zee tussen Negros en Cebu. Overnachting in het Bahura Beach Resort & Spa. Inclusief ontbijt.

 • Dag 6: Siquijor

  Vandaag word je bij het hotel opgehaald en naar de haven gebracht voor de bootreis naar Siquijor. Bij aankomst word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt. De rest van de dag is vrij ter besteding. Overnachting in het Coco Grove Beach Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 7 en 8: Siquijor

  Deze dagen zijn vrij ter besteding. Het mysterieuze Siquijor heeft een reputatie van medicijnmannen die patiënten op traditionele wijze van hun kwaaltjes af helpen. Ook al behoort dit meer tot het verleden, kun je ze nog steeds bezoeken. Siquijor laat zich het best ontdekken per scooter. Hoogtepunten onderweg zijn San Isidro Labrador Church, Cambugahay Falls en een natuurlijke voet spa bij Campalanas. Neem plaats onder een 400 jaar oude boom, waarvan sommigen zeggen dat deze betoverd is, terwijl de visjes aan je voeten knabbelen. Ook zijn er diverse stranden waar je prima kunt snorkelen. Overnachting in het Coco Grove Beach Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 9: Loboc River, Bohol

  Vandaag word je bij het hotel opgehaald en naar de haven van Larena gebracht voor de bootreis naar Tagbilaran, Bohol. Bij aankomst word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt. De rest van de dag is vrij ter besteding. Je verblijft aan de Loboc rivier te midden van weelderige jungle. De rivier leent zich prima om te gaan kajakken of suppen. Overnachting in het Loboc River Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 10: Chocolate Hills en Tarsier Sanctuary

  Vandaag bezoek je de hoogtepunten van Bohol met als eerste stop de ‘blood compact monument’. Hier werd in 1565 vriendschap gesloten tussen de Filipino's en de Spanjaarden. Daarna reis je verder naar Baclayon church. Een historische kerk uit de Spaans koloniale tijd. Na een zware aardbeving in 2013 was de kerk zwaar beschadigd, maar is nu weer in ere hersteld. De reis gaat verder naar de hoogtepunten waar Bohol zo bekend om is. Kom oog in oog te staan met de Tarsier, ook wel spookdiertje genoemd, en bezoek de Chocolate Hills. Vanaf het uitkijkpunt heb je een schitterend uitzicht over dit fascinerende landschap. Laatste stop is de Loboc river waar je op het water, te midden van de jungle, kunt genieten van de lunch. Overnachting bij Loboc River Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 11 en 12: Panglao Island, Bohol

  Een chauffeur brengt je vandaag naar Panglao Island. Deze dagen zijn vrij ter besteding. Relax aan het strand of ga meer van Bohol ontdekken. Vanuit Panglao Island zijn diverse excursies mogelijk, zoals duiken of snorkelen bij Balicasag Island of dolfijnen spotten bij Pamilacan Island. Overnachting in het Amarela Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 13: Sabang

  Vandaag word je bij het hotel opgehaald en naar de haven gebracht voor de bootreis naar Cebu. Bij aankomst word je opgewacht door een chauffeur die je naar de luchthaven brengt voor de vliegreis naar Puerto Princesa. Bij aankomst word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel in Sabang brengt. De rest van de dag is vrij ter besteding. Sabang is gelegen aan een lang zandstrand met wuivende palmbomen en vissersbootjes. Een heerlijke plek om te relaxen na de vliegreis. Overnachting in het Daluyon Beach Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 14: Underground River

  In de haven van Sabang stap je al vroeg aan boord van een banka boot die koers zet richting de ingang van de Underground River. Vervolgens stap je over in een roeiboot voor een wonderlijke reis door de Underground River. Ook wel een van de zeven wonderen der natuur genoemd. Met een grote lamp laat de gids je de meeste prachtige rotsformaties zien, die je het gevoel geven alsof je in een tempel bent. De Underground River is met een 8 kilometer lang netwerk van grotten één van de langste en meest fascinerende ondergrondse rivier ter wereld. Eenmaal terug in Sabang is de rest van de dag vrij ter besteding. Overnachting in het Daluyon Beach Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 15: Corong Corong, El Nido

  Vandaag word je bij het hotel opgehaald en naar El Nido gebracht. De transfer van Sabang naar El Nido duurt vijf tot zes uur. Na aankomst is de rest van de dag vrij ter besteding. Wandel door de straatjes van El Nido of relax aan het strand van Corong Corong met een fantastisch uitzicht op Bacuit Bay. Overnachting in het Last Frontier Beach Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 16: Bacuit Archipel

  El Nido is beroemd vanwege de prachtige Bacuit Archipel. De Bacuit Archipel ligt bezaaid met idyllische kalkstenen eilanden met witte stranden, wuivende palmbomen en een kleurrijke onderwaterwereld. Tijdens een boottocht bezoek je drie lagunes, Big Lagoon, Small Lagoon en Secret Lagoon. Op Simezu Island wordt een heerlijke lunch voor je klaargemaakt terwijl je zelf ondertussen kunt gaan snorkelen. Op de terugweg naar El Nido maak je nog een laatste stop bij Commando Beach waar je kunt nagenieten met een verkoelende fruit shake. Overnachting in het Last Frontier Beach Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 17 en 18: Corong Corong, El Nido

  Deze dagen zijn vrij ter besteding. Je kunt een boottocht maken waarbij je andere eilanden van de Bacuit Archipel bezoekt. Of huur een transparante kajak en peddel zelf naar Cadlao Island. Hier vind je verlaten stranden en Cadlao Lagoon waar je goed kunt snorkelen. Met een gehuurde scooter kun je ook andere gebieden rondom El Nido bezoeken. Bijvoorbeeld Nacpan Beach. Overnachting in het Last Frontier Beach Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 19: Manilla

  Vandaag word je bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis naar Manilla. Bij aankomst word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt. De rest van de dag is vrij ter besteding. Overnachting in het Dusit Thani Hotel. Inclusief ontbijt.

 • Dag 20: Vertrek Manilla

  Vandaag word je bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis terug naar huis.

 • Dag 21: Aankomst thuis

 • 1

Deze reis aanpassen?

Wij kunnen alle reizen aanpassen naar je persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem. Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen je graag verder!


Accommodaties door ons geselecteerd

 • Dusit Thani Hotel

  Makati, Manilla
 • Bahura Beach Resort & Spa

  Dauin, Negros Oriental
 • Coco Grove Beach Resort

  Siquijor Island
 • Loboc River Resort

  Loboc, Bohol
 • Amarela Resort

  Panglao Island, Bohol
 • Daluyon Beach Resort

  Sabang, Palawan
 • Last Frontier Beach Resort

  Corong Corong, El Nido, Palawan
 • 1


Prijs per persoon

Vanaf € 2.199 bij 2 personen 
(Geldig van 1 april 2018 – 31 maart 2019)

Reisvoorstel aanvragen


Inbegrepen

Overnachtingen in middenklasse accommodaties
Maaltijden zoals genoemd in het reisprogramma
Binnenlandse vlucht Manilla - Dumaguete
Binnenlandse vlucht Cebu - Puerto Princesa
Binnenlandse vlucht El Nido - Manilla
Luchthavenbelasting binnenlandse vluchten
Boottocht Dumaguete - Siquijor
Boottocht Siquijor - Bohol
Boottocht Bohol - Cebu
Alle wegtransfers op basis van privé vervoer, tenzij anders vermeld
Apo Island Private Tour met Lunch
Bohol Countryside Private Tour met Lunch
Underground River Cruise Tour met Lunch
El Nido Island Hopping Private Tour
Entreegelden, taxes en water bij inbegrepen excursies
Engels sprekende gids tijdens inbegrepen excursies
Informatiepakket
Filipijnen Lonely Planet

Niet inbegrepen

Internationale vliegreis
Vertrekbelasting internationale vliegreis
Terminal fee op luchthaven en zeehaven (gemiddeld € 4 p.p.)
Eventuele conservation fee bij nationale parken (ongeveer € 2 p.p.)
Eventuele hoogseizoentoeslag op vluchten en accommodaties
Administratiekosten (€ 20 per boeking)
Reis- en annuleringsverzekering
Eventuele vaccinaties
Persoonlijke uitgaven

 • 9/10

  We hebben een fantastische reis gemaakt

  Hallo Jasper en Michelle, We zijn nu weer bijna een week thuis in het gure Nederland. Het is wel weer even wennen. We hebben een fantastische trip gemaakt! Alles was super geregeld. We hebben genoten van alle mooie plekken en mensen die we tegen zijn gekomen. Ik wil jullie bedanken voor onze mooie vakantie. Martijn en Simone

 • 10/10

  Een goed georganiseerd avontuur!

  Een fantastisch goed georganiseerd avontuur! Bedankt! Pauline en Gerald

 • 9/10

  Prachtig land met bijzondere mensen

  Een geweldige vakantie in een prachtig land met bijzondere mensen en een fantastische natuur. Monique en Nico


 • client
 • client
 • client
 • client
  ...

Contact

 Mindanao, Filipijnen
 142 Corrales Ave, Cagayan de Oro
+63(0)9064591737
+31(0)626633474
info@expedition-philippines.com
Ma-Vr: 10.00 - 17.00