info@expedition-philippines.com | +63 (0)9064591737

 • 1
 • 2
 • Home
 • Reizen
 • Puur Filipijnen

Puur Filipijnen - 21 daagse privé reis


HOOGTEPUNTEN | DAGSCHEMAREISPROGRAMMA | ACCOMMODATIES | PRIJS | INBEGREPEN | REISVOORSTEL AANVRAGEN

Hoogtepunten

1. De imposante rijstterrassen van Batad en Sagada
2. Island hoppen en snorkelen bij de Calamian Islands
3. Chocolate Hills en Tarsier sanctuary op Bohol
4. Relaxen op de bounty stranden van Panglao Island
5. Rockpools, island hoppen en Taktak Falls op Siargao

Dagschema

1: Vertrek Amsterdam 2: Aankomst Manilla 3: Banaue 4: Bangaan en Batad 5: Sagada 6: Manilla 7: Busuanga Island 8: Calamian Islands 9: Busuanga Island 10: Busuanga Island 11: Panglao, Bohol 12: Chocolate Hills 13: Panglao, Bohol 14: Panglao, Bohol
15: Siargao 16: Daku, Guyam en Naked Island 17: Siargao
18: Siargao 19: Manilla 20: Vertrek Manilla 21: Aankomst thuis

Routekaart


Reisprogramma

 • Dag 1: Vertrek thuis

  Je reis gaat beginnen!

 • Dag 2: Aankomst in Manilla

  Aankomst in Manilla. Hier word je opgewacht door een van onze partners die de meet en greet zal verzorgen. Daarna volgt een transfer naar je hotel. De rest van de dag is vrij ter besteding. Overnachting in het Dusit Thani Hotel. Inclusief ontbijt.

 • Dag 3: Banaue

  Vanuit Manilla gaat de reis verder naar het noorden. Je passeert kleine dorpen, rijstvelden en doorkruist het Cordillera gebergte. Na een lange reis via Dalton Pass en Bagabag is Banaue je eindbestemming. Banaue ligt in de provincie Ifugao en is wereldberoemd vanwege de prachtige rijstterrassen die op de Werelderfgoedlijst staan. Overnachting in het Banaue Hotel. Inclusief ontbijt.

 • Dag 4: Bangaan en Batad

  Deze ochtend stap je aan boord van een lokale jeepney die je naar het startpunt brengt voor de trekking naar Bangaan. Een wandeling over een smal bergpad met panoramisch uitzicht over de bergen brengt je naar de rijstterrassen van Bangaan. Maak kennis met de bewoners die graag de lokale gebruiken met je delen. Vervolgens rijdt de jeepney verder naar Batad. De rijstterrassen van Batad worden vaak vergeleken met een amfitheater en zijn één van de meeste bekende in de Ifugao regio. Bezoek het dorp en maak ook hier kennis met de lokale bewoners. De klim naar boven wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de rijstterrassen. Een beeld dat je altijd bij zal blijven. Overnachting in het Banaue Hotel. Inclusief ontbijt.

 • Dag 5: Sagada en Bontoc

  Vandaag vertrek je al vroeg in de ochtend naar Sagada. Afhankelijk van de weersomstandigheden, bezoek je de oude grafgrotten waar de gemummificeerde overblijfselen van de lokale voorouders te vinden zijn. Ook maak je een stop bij de hanging coffins. Een traditionele manier van ‘begraven’ waarbij de doodskist wordt opgehangen aan een rotswand. Na de lunch reis je verder naar het Bontoc-museum, opgericht door een Belgische zuster, met een gevarieerde collectie authentieke voorwerpen en foto's van de stammen. Terug bij Banaue Hotel wordt een voorstelling gegeven door lokale bewoners van Ifugao. Door middel van dans en muziek brengen zij hun gebruiken en tradities tot uitbeelding, waarvan sommigen nog steeds in praktijk worden gebracht. (Of de voorstelling doorgaat is afhankelijk van het aantal hotelgasten). Overnachting in het Banaue Hotel. Inclusief ontbijt.

 • Dag 6: Manilla

  Vandaag reis je terug naar Manilla en word je bij het hotel afgezet. Overnachting in het Belmont Hotel. Inclusief ontbijt.

 • Dag 7: Busuanga Island

  Vandaag word je bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis naar Busuanga Island. Bij aankomst word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt. De rest van de dag is vrij ter besteding. Overnachting in het El Rio y Mar Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 8: Calamian Islands

  De Calamian Islands bestaan uit Busuanga Island, Coron Island en Culion Island. Het is een waar paradijs voor de echte avonturiers. Duiken naar scheepswrakken, kajakken, island hopping of op ontdekkingstocht met de scooter, het kan hier allemaal. De haven van Coron town is het startpunt voor island hopping. Met een banka boot bezoek je Sieter Pecados, Coron Island met het kraakhelder water van Kayangan Lake, Beach 91 en Twin Lagoons. De prachtige onderwaterwereld nodigt uit om te snorkelen tussen kleurrijke vissen en koraalsoorten. Overnachting in het El Rio y Mar Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 9 en 10: Busuanga Island

  Deze dagen zijn vrij ter besteding. Je kunt gaan island hoppen naar andere eilanden binnen de Calamian groep. Of huur een kajak en peddel zelf naar verlaten bounty stranden. Een leuke manier om Busuanga Island te verkennen is per scooter. Overnachting in het El Rio y Mar Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 11: Panglao Island, Bohol

  Vandaag word je bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis naar Cebu. Bij aankomst word je opgewacht door een chauffeur die je naar de haven brengt voor de bootreis naar Tagbilaran, Bohol. Bij aankomst word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel op Panglao brengt. De rest van de dag is vrij ter besteding. Overnachting in het Amarela Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 12: Chocolate Hills en Tarsier Sanctuary

  Vandaag bezoek je de hoogtepunten van Bohol met als eerste stop de ‘blood compact monument’. Hier werd in 1565 vriendschap gesloten tussen de Filipino's en de Spanjaarden. Daarna reis je verder naar Baclayon church. Een historische kerk uit de Spaans koloniale tijd. Na een zware aardbeving in 2013 was de kerk zwaar beschadigd, maar is nu weer in ere hersteld. De reis gaat verder naar de hoogtepunten waar Bohol zo bekend om is. Kom oog in oog te staan met de Tarsier, ook wel spookdiertje genoemd, en bezoek de Chocolate Hills. Vanaf het uitkijkpunt heb je een schitterend uitzicht over dit fascinerende landschap. Laatste stop is de Loboc river waar je op het water, te midden van de jungle, kunt genieten van de lunch. Overnachting in het Amarela Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 13 en 14: Panglao Island, Bohol

  Deze dagen zijn vrij ter besteding. Geniet aan het strand of ga meer van Bohol ontdekken. Vanuit Panglao Island zijn diverse excursies mogelijk, zoals duiken of snorkelen bij Balicasag Island of dolfijnen spotten bij Pamilacan Island. Overnachting in het Amarela Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 15: Siargao

  Vandaag word je bij het hotel opgehaald en naar de haven gebracht voor de bootreis naar Cebu. Bij aankomst word je opgewacht door een chauffeur die je naar de luchthaven brengt voor de vliegreis naar Siargao. Bij aankomst word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel in General Luna brengt. De rest van de dag is vrij ter besteding. De ontspannen sfeer op Siargao maakt het een heerlijk eiland om een paar dagen te verblijven. Daar komt bij dat het eiland ontzettend mooi is. Bedekt met een deken van palmbomen, witte stranden, rijstvelden, de Taktak Falls en verscholen lagunes. Siargao heeft het allemaal. Overnachting bij Romantic Beach Villas. Inclusief ontbijt.

 • Dag 16: Daku Island, Guyam Island en Naked Island

  Vandaag stap je aan boord van een banka boot om te gaan island hoppen. Nabij Siargao liggen de bounty eilanden Daku Island, Guyam Island, Naked Island. De eilanden zijn omgeven door een azuurblauwe zee. Het is hier mooi om te snorkelen of je kunt relaxen aan het strand. Overnachting bij Romantic Beach Villas. Inclusief ontbijt.

 • Dag 17 en 18: Siargao

  Deze dagen zijn vrij ter besteding. Je kunt relaxen aan het strand of meer van Siargao gaan ontdekken. Per scooter kun je in een dag het eiland rondrijden. Onderweg kun je een stop maken bij de ‘rockpools’ van Magpupungko, het mooie strand van Pacifico en Taktak Falls bij Santa Monica. Of bedwing de golven van Cloud 9, waar Siargao zo beroemd om is. Overnachting bij Romantic Beach Villas. Inclusief ontbijt.

 • Dag 19: Manilla

  Vandaag word je bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis naar Manilla. Bij aankomst word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt. De rest van de dag is vrij ter besteding. Overnachting in het Dusit Thani Hotel. Inclusief ontbijt.

 • Dag 20: Vertrek Manilla

  Vandaag word je bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis terug naar huis.

 • Dag 21: Aankomst thuis

 • 1

Deze reis aanpassen?

Wij kunnen alle reizen aanpassen naar je persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem. Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen je graag verder!


Accommodaties door ons geselecteerd

 • Dusit Thani Hotel

  Makati, Manilla
 • Banaue Hotel

  Banaue
 • Belmont Hotel

  Airport, Manilla
 • El Rio Y Mar Resort

  Busuanga Island
 • Amarela Resort

  Panglao Island, Bohol
 • Romantic Beach Villas

  General Luna, Siargao
 • 1


Prijs per persoon

Vanaf € 2.399 bij 2 personen 
(Geldig van 1 april 2018 – 31 maart 2019)

Reisvoorstel aanvragen


Inbegrepen

Overnachtingen in middenklasse accommodaties
Maaltijden zoals genoemd in het reisprogramma
Binnenlandse vlucht Manilla - Busuanga
Binnenlandse vlucht Busuanga - Cebu
Binnenlandse vlucht Cebu - Siargao
Binnenlandse vlucht Siargao - Manilla
Luchthavenbelasting binnenlandse vluchten
Boottocht Cebu - Tagbilaran - Cebu
Alle wegtransfers op basis van privé vervoer, tenzij anders vermeld
Bangaan en Batad Rice Terraces & Village Private Tour
Sagada en Bontoc Private Tour
Coron Island Private Tour met Lunch
Bohol Countryside Private Tour met Lunch
Siargao Island Hopping Private Tour
Entreegelden, taxes en water bij inbegrepen excursies
Engels sprekende gids tijdens inbegrepen excursies
Informatiepakket
Filipijnen Lonely Planet

Niet inbegrepen

Internationale vliegreis
Vertrekbelasting internationale vliegreis
Terminal fee op luchthaven en zeehaven (gemiddeld € 4 p.p.)
Eventuele conservation fee bij nationale parken (ongeveer € 2 p.p.)
Eventuele hoogseizoentoeslag op vluchten en accommodaties
Administratiekosten (€ 20 per boeking)
Reis- en annuleringsverzekering
Eventuele vaccinaties
Persoonlijke uitgaven

 • 9/10

  We hebben een fantastische reis gemaakt

  Hallo Jasper en Michelle, We zijn nu weer bijna een week thuis in het gure Nederland. Het is wel weer even wennen. We hebben een fantastische trip gemaakt! Alles was super geregeld. We hebben genoten van alle mooie plekken en mensen die we tegen zijn gekomen. Ik wil jullie bedanken voor onze mooie vakantie. Martijn en Simone

 • 10/10

  Een goed georganiseerd avontuur!

  Een fantastisch goed georganiseerd avontuur! Bedankt! Pauline en Gerald

 • 9/10

  Prachtig land met bijzondere mensen

  Een geweldige vakantie in een prachtig land met bijzondere mensen en een fantastische natuur. Monique en Nico


 • client
 • client
 • client
 • client
  ...

Contact

 Mindanao, Filipijnen
 142 Corrales Ave, Cagayan de Oro
+63(0)9064591737
+31(0)626633474
info@expedition-philippines.com
Ma-Vr: 10.00 - 17.00