info@expedition-philippines.com | +63 (0)9064591737

 • 1
 • 2
 • Home
 • Reizen
 • Filipijnen Hoogtepunten

Filipijnen Hoogtepunten - 19 daagse privé reis


HOOGTEPUNTEN | DAGSCHEMAREISPROGRAMMA | ACCOMMODATIES | PRIJS | INBEGREPEN | REISVOORSTEL AANVRAGEN

Hoogtepunten

1. Een wandeling door het historische Intramuros
2. De imposante rijstterrassen van Batad en Sagada
3. Chocolate Hills en Tarsier sanctuary op Bohol
4. Een wonderlijke reis door de Underground river bij Sabang
5. Bacuit Bay bij El Nido met paradijselijk eilanden en witte stranden

Dagschema

1: Vertrek Amsterdam 2: Aankomst Manilla 3: Intramuros 4: Banaue 5: Bangaan en Batad 6: Sagada 7: Manilla 8: Panglao, Bohol 9: Chocolate Hills 10: Panglao, Bohol 11: Panglao, Bohol 12: Sabang, Palawan 13: Underground River 14: El Nido 15: Bacuit Archipel 16: El Nido 17: Manilla 18: Vertrek Manilla 19: Aankomst thuis

Routekaart


Reisprogramma

 • Dag 1: Vertrek thuis

  Je reis gaat beginnen!

 • Dag 2: Aankomst in Manilla

  Bij aankomst in Manilla word je opgewacht door onze partner die de meet en greet zal verzorgen. Daarna volgt een transfer naar je hotel. De rest van de dag is vrij ter besteding. Overnachting in het Amelie Hotel in de wijk Malate. Inclusief diner.

 • Dag 3: Intramuros

  Vandaag bezoek je één van de hoogtepunten in Manilla, Intramuros. Dat was vroeger het hoofdkwartier van de Spaanse kolonisatie. Wandel over de muren van het historische Intramuros en kom meer te weten over de geschiedenis. Bezoek Fort Santiago, een Spaans middeleeuws fort dat vroeger het meest onneembaar bastion van Spanje in het oosten was. Hier werden politieke vijanden geëxecuteerd. Ook herbergt het een aantal herinneringen aan de nationale held Rizal. Vervolgens bezoek je Bahay Tsinoy en de kerk van San Agustin. Tot slot maak je nog een stop bij Casa Manila, een eeuwenoud Spaans geïnspireerd huis met primitieve armaturen en oude meubels. Overnachting in het Amelie Hotel in de wijk Malate. Inclusief ontbijt.

 • Dag 4: Banaue

  Vanuit Manilla gaat de reis verder naar het noorden. Je passeert kleine dorpen, rijstvelden en doorkruist het Cordillera gebergte. Na een lange reis via Dalton Pass en Bagabag, is Banaue je eindbestemming. Banaue ligt in de provincie Ifugao en is wereldberoemd vanwege de prachtige rijstterrassen die op de Werelderfgoedlijst staan. Overnachting in het Banaue Hotel. Inclusief ontbijt.

 • Dag 5: Bangaan en Batad

  Deze ochtend stap je aan boord van een lokale jeepney die je naar het startpunt brengt voor de trekking naar Bangaan. Een wandeling over een smal bergpad met panoramisch uitzicht over de bergen brengt je naar de rijstterrassen van Bangaan. Maak kennis met de bewoners die graag de lokale gebruiken met je delen. Vervolgens rijdt de jeepney verder naar Batad. De rijstterrassen van Batad worden vaak vergeleken met een amfitheater en zijn één van de meeste bekende in de Ifugao regio. Bezoek het dorp en maak ook hier kennis met de lokale bewoners. De klim naar boven wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de rijstterrassen. Een beeld dat je altijd bij zal blijven. Overnachting in het Banaue Hotel. Inclusief ontbijt.

 • Dag 6: Sagada en Bontoc

  Vandaag vertrek je al vroeg in de ochtend naar Sagada. Afhankelijk van de weersomstandigheden, bezoek je de oude grafgrotten waar de gemummificeerde overblijfselen van de lokale voorouders te vinden zijn. Ook maak je een stop bij de hanging coffins. Een traditionele manier van ‘begraven’ waarbij de doodskist wordt opgehangen aan een rotswand. Na de lunch reis je verder naar het Bontoc-museum, opgericht door een Belgische zuster, met een gevarieerde collectie authentieke voorwerpen en foto's van de stammen. Terug bij Banaue Hotel wordt een voorstelling gegeven door lokale bewoners van Ifugao. Door middel van dans en muziek brengen zij hun gebruiken en tradities tot uitbeelding, waarvan sommigen nog steeds in praktijk worden gebracht. (Of de voorstelling doorgaat is afhankelijk van het aantal hotelgasten). Overnachting in het Banaue Hotel. Inclusief ontbijt.

 • Dag 7: Manilla

  Vandaag reis je terug naar Manilla en word je bij het hotel afgezet. Overnachting in het Belmont Hotel. Inclusief ontbijt.

 • Dag 8: Panglao Island, Bohol

  Vandaag word je bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis naar Tagbilaran, Bohol. Bij aankomst word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel op Panglao brengt. De rest van de dag is vrij ter besteding. Overnachting in het Amarela Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 9: Chocolate Hills en Tarsier Sanctuary

  Vandaag bezoek je de hoogtepunten van Bohol met als eerste stop de ‘blood compact monument’. Hier werd in 1565 vriendschap gesloten tussen de Filipino's en de Spanjaarden. Daarna reis je verder naar Baclayon church. Een historische kerk uit de Spaans koloniale tijd. Na een zware aardbeving in 2013 was de kerk zwaar beschadigd, maar is nu weer in ere hersteld. De reis gaat verder naar de hoogtepunten waar Bohol zo bekend om is. Kom oog in oog te staan met de Tarsier, ook wel spookdiertje genoemd, en bezoek de Chocolate Hills. Vanaf het uitkijkpunt heb je een schitterend uitzicht over dit fascinerende landschap. Laatste stop is de Loboc river waar je op het water, te midden van de jungle, kunt genieten van de lunch. Overnachting in het Amarela Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 10 en 11: Panglao Island, Bohol

  Deze dagen zijn vrij ter besteding. Geniet aan het strand of ga meer van Bohol ontdekken. Vanuit Panglao Island zijn diverse excursies mogelijk, zoals duiken of snorkelen bij Balicasag Island of dolfijnen spotten bij Pamilacan Island. Overnachting in het Amarela Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 12: Sabang

  Vandaag word je bij het hotel opgehaald en naar de haven gebracht voor de bootreis naar Cebu. Bij aankomst word je opgewacht door een chauffeur die je naar de luchthaven brengt voor de vliegreis naar Puerto Princesa. Bij aankomst word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel in Sabang brengt. De rest van de dag is vrij ter besteding. Sabang is gelegen aan een lang zandstrand met wuivende palmbomen en vissersbootjes. Een heerlijke plek om te relaxen na de vliegreis. Overnachting in het Daluyon Beach Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 13: Underground River

  In de haven van Sabang stap je al vroeg aan boord van een banka boot die koers zet richting de ingang van de Underground River. Vervolgens stap je over in een roeiboot voor een wonderlijke reis door de Underground River. Ook wel een van de zeven wonderen der natuur genoemd. Met een grote lamp laat de gids je de meeste prachtige rotsformaties zien, die je het gevoel geven alsof je in een tempel bent. De Underground River is met een 8 km lang netwerk van grotten één van de langste en meest fascinerende ondergrondse rivier ter wereld. Eenmaal terug in Sabang is de rest van de dag vrij ter besteding. Overnachting in het Daluyon Beach Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 14: Corong Corong, El Nido

  Vandaag word je bij het hotel opgehaald en naar El Nido gebracht. De transfer van Sabang naar El Nido duurt vijf tot zes uur. Na aankomst is de rest van de dag vrij ter besteding. Wandel door de straatjes van El Nido of relax aan het strand van Corong Corong met een fantastisch uitzicht op Bacuit Bay. Overnachting in het Last Frontier Beach Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 15: Bacuit Archipel

  El Nido is beroemd vanwege de prachtige Bacuit Archipel. De Bacuit Archipel ligt bezaaid met idyllische kalkstenen eilanden met witte stranden, wuivende palmbomen en een kleurrijke onderwaterwereld. Tijdens een boottocht bezoek je drie lagunes, Big Lagoon, Small Lagoon en Secret Lagoon. Op Simezu Island wordt een heerlijke lunch voor je klaargemaakt terwijl je zelf ondertussen kunt gaan snorkelen. Op de terugweg naar El Nido maak je nog een laatste stop bij Commando Beach waar je kunt nagenieten met een verkoelende fruit shake. Overnachting in het Last Frontier Beach Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 16: Corong Corong, El Nido

  Deze dag is vrij ter besteding. Je kunt een boottocht maken waarbij je andere eilanden van de Bacuit Archpel bezoekt. Of je huurt een transparante kajak en peddelt zelf naar Cadlao Island. Hier vind je verlaten stranden en Cadlao Lagoon waar je goed kunt snorkelen. Met een gehuurde scooter kun je ook andere gebieden rondom El Nido bezoeken. Bijvoorbeeld Nacpan Beach. Overnachting in het Last Frontier Beach Resort. Inclusief ontbijt.

 • Dag 17: Manilla

  Vandaag word je bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis naar Manilla. Bij aankomst word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt. De rest van de dag is vrij ter besteding. Overnachting in het Dusit Thani Hotel. Inclusief ontbijt.

 • Dag 18: Vertrek Manilla

  Vandaag word je bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis terug naar huis.

 • Dag 19: Aankomst thuis

 • 1

Deze reis aanpassen?

Wij kunnen alle reizen aanpassen naar je persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem. Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen je graag verder!


Accommodaties door ons geselecteerd

 • Amelie Hotel

  Malate, Manilla
 • Banaue Hotel

  Banaue
 • Belmont Hotel

  Airport, Manilla
 • Amarela Resort

  Panglao Island, Bohol
 • Daluyon Beach Resort

  Sabang, Palawan
 • Last Frontier Beach Resort

  Corong Corong, El Nido, Palawan
 • Dusit Thani Hotel

  Makati, Manilla
 • 1


Prijs per persoon

Vanaf € 2.624 bij 2 personen 
(Geldig van 1 april 2018 – 31 maart 2019)

Reisvoorstel aanvragen


Inbegrepen

Overnachtingen in middenklasse accommodaties
Maaltijden zoals genoemd in het reisprogramma
Binnenlandse vlucht Manilla - Tagbilaran
Binnenlandse vlucht Cebu - Puerto Princesa
Binnenlandse vlucht El Nido - Manilla
Luchthavenbelasting binnenlandse vluchten
Boottocht Tagbilaran - Cebu
Alle wegtransfers op basis van privé vervoer, tenzij anders vermeld
Intramuros History Town Walking Private Tour
Bangaan en Batad Rice Terraces & Village Private Tour
Sagada en Bontoc Private Tour
Bohol Countryside Private Tour met Lunch
Underground River Cruise Tour met Lunch
El Nido Island Hopping Private Tour
Entreegelden, taxes en water bij inbegrepen excursies
Engels sprekende gids tijdens inbegrepen excursies
Informatiepakket
Filipijnen Lonely Planet

Niet inbegrepen

Internationale vliegreis
Vertrekbelasting internationale vliegreis
Terminal fee op luchthaven en zeehaven (gemiddeld € 4 p.p.)
Eventuele conservation fee bij nationale parken (ongeveer € 2 p.p.)
Eventuele hoogseizoentoeslag op vluchten en accommodaties
Administratiekosten (€ 20 per boeking)
Reis- en annuleringsverzekering
Eventuele vaccinaties
Persoonlijke uitgaven

 • 9/10

  We hebben een fantastische reis gemaakt

  Hallo Jasper en Michelle, We zijn nu weer bijna een week thuis in het gure Nederland. Het is wel weer even wennen. We hebben een fantastische trip gemaakt! Alles was super geregeld. We hebben genoten van alle mooie plekken en mensen die we tegen zijn gekomen. Ik wil jullie bedanken voor onze mooie vakantie. Martijn en Simone

 • 10/10

  Een goed georganiseerd avontuur!

  Een fantastisch goed georganiseerd avontuur! Bedankt! Pauline en Gerald

 • 9/10

  Prachtig land met bijzondere mensen

  Een geweldige vakantie in een prachtig land met bijzondere mensen en een fantastische natuur. Monique en Nico


 • client
 • client
 • client
 • client
  ...

Contact

 Mindanao, Filipijnen
 142 Corrales Ave, Cagayan de Oro
+63(0)9064591737
+31(0)626633474
info@expedition-philippines.com
Ma-Vr: 10.00 - 17.00