info@expedition-philippines.com | +63 (0)9064591737

 • 1
 • 2
 • Home
 • Blog
 • Expedition Philippines is LIVE!!

Expedition Philippines is LIVE!!

Isidro Beach tijdens kerst 2018

Inmiddels wonen we alweer 7 weken in de Filipijnen. Dat stelt natuurlijk niks voor, maar door alle bezigheden vliegen de dagen voorbij en voelt het voor ons als 3 maanden. Maar we voelen ons thuis.

In de periode dat we hier zijn hebben we al aardig wat voor elkaar gekregen. Zo hebben we hard gewerkt aan de livegang van onze reisorganisatie Expedition Philippines. Na vele gesprekken met lokale vertegenwoordigers en het schrijven van websiteteksten, was het op tweede kerstdag extra groot feest met de officiële start van Expedition Philippines! Inmiddels weten de eerste avonturiers ons te vinden en daar zijn we natuurlijk zeer blij mee. In alle drukte waren we bijna vergeten om onze visums bij 30 dagen te verlengen. Dankzij een helder moment waren we gelukkig nog op tijd en zijn onze visums verlengd. Gelukkig wordt dit geen maandelijks ritueel, maar kunnen we de volgende keer met 6 maanden verlengen. Daar worden we blij van.

Kerst onder de zon en karaoke

Kerst is een ‘big happening’ in de Filipijnen omdat het een zeer gelovig land is. 83% van de bevolking is katholiek. Kerstavond gaan ze naar de kerk met het hele gezin en kerstdag komen ze allemaal samen, eten/drinken/karaoke zingen. Vanaf oktober liggen de winkels vol met kerstspullen, worden tricycles versierd en beginnen de Filipino’s al met aftellen tot de grote dag. Voor ons Nederlanders, die vooral kou gewend zijn in december, was het kerstgevoel bij 30 graden ver te zoeken. We zouden bijna terugverlangen naar ons koude kikkerlandje…maar niet heus :-) In tegendeel, we hebben een fantastische kerst gehad. Lekker eten met de familie, uit volle borst zingen tijdens karaoke en relaxen op Isidro Beach. Natuurlijk mocht ook een kerstboom in ons huis niet ontbreken. Weliswaar geen echte, maar een prachtige nepper met een lengte van maar liefst 60 hele centimeters. Al begint ons boompje aardig kaal te worden, doordat Saar er met de kerstballen vandoor gaat. We gaan nu richting ‘new years eve’. Daarna start ons volgende project, het vinden van een droomplek voor onze guesthouse. We houden je op de hoogte. Tot snel.

Volg dan onze avonturen via deze blog. Like onze Facebookpagina, je ziet dan vanzelf als er een nieuwe blog is verschenen. Tips, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 • 9/10

  We hebben een fantastische reis gemaakt

  Hallo Jasper en Michelle, We zijn nu weer bijna een week thuis in het gure Nederland. Het is wel weer even wennen. We hebben een fantastische trip gemaakt! Alles was super geregeld. We hebben genoten van alle mooie plekken en mensen die we tegen zijn gekomen. Ik wil jullie bedanken voor onze mooie vakantie. Martijn en Simone

 • 10/10

  Een goed georganiseerd avontuur!

  Een fantastisch goed georganiseerd avontuur! Bedankt! Pauline en Gerald

 • 9/10

  Prachtig land met bijzondere mensen

  Een geweldige vakantie in een prachtig land met bijzondere mensen en een fantastische natuur. Monique en Nico


 • client
 • client
 • client
 • client
  ...

Contact

 Mindanao, Filipijnen
 142 Corrales Ave, Cagayan de Oro
+63(0)9064591737
+31(0)626633474
info@expedition-philippines.com
Ma-Vr: 10.00 - 17.00